top of page

SEILKURS

 

Seilkurs

Vi tilbyr seilkurs på flere nivåer, og har en progresjon som burde passe for alle. Alle kurs er med rutinerte og erfarne seilere som legger vekt på sikkerhet og en praktisk tilnærming til kunnskapen.

 

STARTER SAILING.

Vårt mest populære kurs, som er en grundig og morsom innføring i seiling. Du vil lære grunnleggende seilteori, med en innføring i begreper og utrykk, setting og berging av seil, bauting og jibbing, manøvrering av båten under seil og i havn, de mest brukte knutene, å forholde seg til andre båter, reving av seil, sikkerhet og mann-over-bord. Kurset går over 2 x 5 timer (10 timer ombord) enten dagtid eller kveldstid. Ingen forkunnskaper er nødvendige, men vi oppfordrer til å ha Båtførerprøven som grunnlag eller tilbygning.

 

NOE ØVET.

Kurset er en videreføring av Starter Sailing, hvor vi trener mer på rollene ombord, og går mer i dybden på aerodynamikk og seilteori. Vi ser også mer på navigasjon, seilhåndtering, ankring, nattseilas og turseilas. Etter endt kurs vil du kunne være mannskap og ta aktivt del i seiling på små og litt større båter. Vi oppfordrer til å ha båtførerprøven som grunnlag eller tilbygning. Kurset går over 3-4 dager, gjerne i forbindelse med en helg.

 

HAVSEILAS.

Et 5-døgnskurs med Skagerak som arena. Vi bor ombord, og legger inn minst 2 nattseilaser. Du vil lære sikker havseilas, hvor seilhåndtering, navigasjon og sjømannskap er viktige elementer. Kurset følger løselig en rute, men utnytter de muligheter og begrensninger som været gir oss. Deltakerne blir delaktige i veivalget underveis.

 

Fra 2.800,-

bottom of page